Tietosuojasi on meille tärkeää. Haluamme sinun tietävän, että käsittelemme sinua koskeavia tietoja luottamuksella ja uuden voimaantulleen tietosuojalain mukaisesti.

Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on meillä asioidessasi Optikko Lehtinen om. Sari Pelo (Y-tunnus 2078789-1), myöhemmin esiteltynä myös pelkästään ”Optikko Lehtinen”.

Yhteyshenkilö: Sari Pelo

Käyntiosoite: Valtakatu 38, 53100 Lappeenranta

Puh. 0400770641

Optikko Lehtisellä on lakisääteinen velvoite pitää yllä rekisteriä potilaistaan ja tähän ei tarvita rekisteröidyltä erillistä suostumusta. Rekisteriä säilytetään potilasuhteen ajan ja/tai erityislainsäädännön määräämään ajan. Mikäli haluat tietojesi siirtyvän aikanaan Kanta-rekisteriin, kysymme sinulta erikseen suostumuksen tietojen siirtoon.

Optikko Lehtisellä on lisäksi suostumukseen perustuvaa rekisterin pitoa, mikä koskee suoramarkkinointia. Rekisteröidyltä on tästä suoramarkkinointiin liittyvästä rekisteristä mahdollisuus pyynnöstään poistua. Tällöin henkilötiedot poistetaan, eikä rekisteröity saa enää suoramarkkinointiviestejä.

Optikko Lehtinen ei luovuta rekisteröityjen tietoja muille rekisterinpitäjille. Optikko Lehtinen voi kuitenkin poikkeustilanteissa luovuttaa henkilötietoja viranomaisille lainsäädännön salliessa.

Optikko Lehtinen ei luovuta tietojasi Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää esimerkiksi potilastietoja laissa määrätty aika, johon rekisteröity ei voi vaikuttaa. Mikäli henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen, rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa suostumuksensa koska tahansa (esimerkiksi suoramarkkinointilupa).

Henkilötietojasi käsittelee ainoastaan Optikko Lehtisen henkilökunta. Potilasrekisteri on salasanoin lukitulla turvallisella palvelimella ja tarvittava paperinen aineisto lukituissa tiloissa. Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus, joka jatkuu myös työsuhteen päättyä.

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa itseään koskevat ja rekisteriin kerätyt henkilötiedot ja pyytää niihin oikaisua tai saada niistä jäljennös. Tarkistukset ja jäljennösten tulosteet ovat maksuttomia kohtuuden rajoissa (yksi tarkistus vuosittain).

Keräämme sinusta tietoa ainoastaan sinulta itseltäsi ja /tai huoltajaltasi tai muulta laillisesta edustajaltasi (esim. edunvalvoja). Kaikki keräämämme tieto liittyy tuotteisiin tai palveluihin, kuten silmälaseihin tai näkötarkastukseen, joita aiot Optikko Lehtiseltä hankkia. Nämä ovat terveydenhuollon palveluja ja tuotteita, mikä tarkoittaa, että jotta voimme niitä sinulle tarjota, on sinun annettava meille itsestäsi riittävät tiedot.

Asioidessasi Optikko Lehtisellä keräämme sinusta seuraavia tietoja:

 • etunimi, kutsumanimi ja sukunimi
 • henkilötunnus
 • kotiosoite
 • puhelinnumero ja sähköposti ja niihin liittyvät markkinointisuostumukset
 • potilastiedot sisältäen näkötarkastustulokset, silmälasireseptit, piilolasitiedot.
 • Tarvittaessa suostumuksellasi myös edellisten silmälasiesi tiedot ja edelliset tutkimustiedot optikolta tai silmälääkäriltä
 • ostettujen optisten tuotteiden tiedot: hankintapäivä- ja hinta, tuotetiedot, maksutapatiedot, reklamaatiotiedot

Huomioithan, että alle 16-vuotiailla lapsilla tulee olla huoltajan tai muun laillisen edustajan suostumus tietojen keräämiseen.

Käsittelemme tietoja vain silloin, kun se on tarpeellista. Tällaisia tilanteita ovat:

 • ostat meiltä tuotteita tai palveluja
 • meidän on oltava sinuun yhteydessä asiakkuuteesi liittyen esimerkiksi ajanvarausmuutoksissa
 • olemme yhteydessä sinuun tuotteiden tai palveluiden maksuun tai perintään liittyen
 • meillä on sinun suostumuksesi käsitellä tietojasi
 • meillä on oikeutettu etu palvelusi tarjoajana käsitellä tietojasi terveydenhuollon ammattihenkilönä.

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia oikaisemaan tai täydentämään häntä koskevia virheellisiä tai puutteellisia henkilötietoja.

Myymälässämme on kameravalvonta. Kameravalvonnalla suojataan sekä omaisuutta että lisätään henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuutta. Käytämme kameravalvonnan tallenteita ainoastaan rikosepäillyn selvittämiseksi ja ne luovutetaan tarvittaessa poliisiviranomaiselle.